Translate

dimarts, 6 de maig del 2014

Jocs de falda per a potenciar la comunicació

Els jocs de falda no només són un passatemps lúdic tradicional per a fer amb els més petits, sinó que aporten al nadó i a l'adult un moment ideal per a comunicar-se i educar als infants en diferents aspectes orals i psicomotrius.

En aquest vídeo realitzat a l'Escola d'Educació Especial l'Arboç de Mataró, ens expliquen com aquest tipus de joc es pot utilitzar com a estratègia per a potenciar la comunicació.

No només es veu els beneficis que aporten a infants amb necessitats especials, sinó que expliquen de forma senzilla i clara tot el que aporten els jocs de falda, aplicables a qualsevol infant, tant amb necessitats especials o no.



En aquesta escola presenten les diferents cançons dels jocs de falda a través d'un cistell metàl·lic que conté diferents elements que identifiquen cada cançó. Els infants, en reconèixer els elements anticipen el joc, cosa que els ajuda a sentir-se segurs hi ha pogut interactuar amb l'educadora.

Els nens d'aquesta escola molt sovint tenen problemes en la parla i el moviment. Moltes vegades, la seva única comunicació es basa en el plor per a demanar el canvi de bolquers, l'aliment, etc.
Amb els jocs de falda s'afavoreix que aquests infants tinguin altres maneres de comunicar-se (paraules, gestos, somriures, canvis d'expressió, etc.).

Aquest tipus d'activitat també ajuda a què l'infant prengui consciència d'altres parts del seu cos a través dels moviments i els ritmes joc.

En el vídeo també es recalca molt el fet de l'observació que fan els educadors de les diferents reaccions dels infants.

Com hem comentat abans, aquest tipus d'activitat no només és adequat a infants amb necessitats especials, sinó que a qualsevol infant li agradarà aquest moment on l'adult s'ocupa només d'ell, li canta, parla i se'l mira. Aquest moment especial també l'ajudarà a desenvolupar la comunicació i la psicomotricitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada