Translate

dijous, 8 de maig de 2014

Recomanació de lectura per a educadors i pares
Aquests dies he estat llegint un llibre que m'han regalat i que us recomano, es diu "Ideas generales sobre el método - Manual práctico Montessori". El podreu trobar a la pàgina Montessori para todos

Es parla molt sobre el mètode Montessori, i algunes escoles fan gala d'utilitzar-lo, però realment sabem en què consisteix? Jo tenia molts dubtes i em van recomanar aquesta lectura. 

La Dra. Montessori era pedagoga i doctora en psiquiatria que a principis del segle XX va revolucionar la manera d'entendre l'educació de la petita infància i nens amb discapacitats. Va crear les escoles Casa dei Bambini, on tots els elements que la componien, desde el mobiliari al material educatiu, estava adaptat a les mides i interessos dels infants.

 

Si no coneixes gaire el mètode, et fa la sensació que l'educadora no te cap paper rellevant a l'aula, i que els infants es passen el dia jugant.
Al llegir el llibre escrit per Montessori t'adones que el que es busca és que els petits siguin el més autònoms possible, cosa que els fa sentir orgullosos d'ells mateixos, i que aprenguin a través dels sentits, tocant, mirant, olorant, etc. Tot això es fa a través de l'educació en els hàbits i treballant a partir de les capacitats de l'infant segons l'edat. 

L'educadora és la que ensenya a l'infant com es fa cada pas i qui supervisa i anima als nens en els seus intents de portar a terme les seves tasques diàries. 

En el llibre podreu trobar com organitzar una aula a l'estil Montessori (estan pensades perquè s'assemblin el més possible a una casa) i com és i com es treballa el material educatiu que proposa.


Familias en ruta
Mamemi

+ info de la Dra. Montessori
+ info de com aplicar el mètode a casa
+ info de com adaptar l'aula al mètode

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser vols veure....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...