Translate

dissabte, 31 de gener del 2015

Períodes sensibles

Gràcies a l'observació del comportament dels infants, la doctora Montessori va veure que durant el desenvolupament, les persones tenim uns períodes sensibles. 


Aquests períodes de sensibilitat es caracteritzen per una fascinació intensa per aprendre una habilitat o característica particular (per exemple: pujar i baixar escales, ordenar coses, comptar, llegir, entre altres activitats).
Per a qualsevol nen, és més senzill i fàcil aprendre una cosa durant el període sensible corresponent, que en qualsevol altra etapa de la seva vida. 

En aquests períodes el nen mostra un gran interès per una habilitat en concret, i la perfeccciona mitjançant la repetició. Un cop passat el període sensible per a una certa habilitat, és molt més difícil que es produeixi l'aprenentatge de manera natural i espontània, encara que tampoc és impossible. Un exemple molt clar: d'adults podem aprendre una llengua però ens costa molt més treball que a un nen de 0 a 6 anys i mai arribem a prefeccionarla totalment.

A continuació, oferim una làmina d'alguns dels períodes sensibles. Tenir identificats aquests períodes ens ajudarà a oferir als infants activitats que a més d'ajudar-los a aprendre, els diverteixi.


+info: Andrea Choque
+ info:Montessori en casa
+info: Montessori en casa blog/periodos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada