Que és BABY SIGNS® ? - Llenguatge de signes per a nadons

Les autores Linda Acredolo i Susan Goodwyn van descobrir cap els vuitanta, que els nadons utilitzen espontàniament gestos simples per a representar paraules que encara no són capaços d’expressar de manera verbal. 
També van constatar que no notes les paraules tenen el mateix nivell de dificultat, de tal manera que el gest pot ser útil quan ja a aparegut la paraula però aquesta encara no és prou complexa per a poder expressar tot el que pensa, sent o necessita la nena o el nen. 

A partir dels seus descobriments les autores van decidir investigar que passava quan s’estimulava la realització de gestos de manera intencionada en la llar i van crear un programa, BABY SIGNS®, un sistema de gestos simbòlics que permet a famílies comunicar-se de manera senzilla fins que els petits aprenguin i dominin el llenguatge oral. (Xtec)

De fet, moltes vegades ja ens comuniquem amb els infants o adults afegint gestos molt visuals a la conversa, el mètode BABY SIGNS® és ser conscient d'això i de les avantatges que pot tenir en la comunicació amb l'infant i desenvolupar-ho més enllà del típic gest de veure aigua o menjar.

En el següent vídeo es veu molt bé:


Segons Two little hands, pot ser útil ensenyar al nadó el llenguatge de senyals perquè quan les mans dels nens es mouen, les seves ments estan aprenent.

Els nens són capaços d'entendre el llenguatge com als 6 mesos, però la capacitat de parlar requereix d'habilitats motores fines més complexes que no es desenvolupen fins molt més tard. El resultat és la frustració i les rebequeries.

Les habilitats motores necessàries per utilitzar la llengua de signes es desenvolupen molt abans del llenguatge parlat. Els nens poden començar a utilitzar els signes ja desde els 6 als 9 mesos! El resultat és que el nadó pot expressar els seus desitjos i necessitats.

Per als nadons, la llengua de signes és un llenguatge visual. Molts signes bàsics s'assemblen al que signifiquen. Per exemple, per dir pilota, se li mostrarà la forma d'una pilota amb les mans. 

L'ensenyament de la llengua BABY SIGNS® pot desbloquejar el món que els envolta i donar a les seves ments un avantatge.

Beneficis:
- Obre una finestra al cor i a la ment del infant
- Redueix rebequeries i augmenta la vinculació entre pares i fills
- Construeix vocabulari i dona confiança
- Beneficis cognitius de ser bilingüe

A Guioteca ens diuen que es recomana començar entre els 8 i 9 mesos d'edat. Encara que algunes famílies comencen des que neixen.


Sonbre si utilitzar senyals no podria provocar que el bebè comenci a parlar més tard, diuen que és tot el contrari, que aquest mètode ajuda a que els nens desenvolupin molt abans el llenguatge, a més possibilita el desenvolupament d'altres llenguatges com el corporal, musical i plàstic, a edats més primerenques.



Two little hands
Pinterest
longwaitforisabella
+info
+info

Comentaris