Jugar a plastilina

Per als infants, jugar vol dir aprendre, i jugar amb la plastilina porta molts beneficis per als petits:

  • Desenvolupament de la psicomotricitat fina: Les activitats de psicomotricitat fina són accions que requereixen moviments precissos fets per els petits músculs dels dits. Amb la plastilina aquests músculs s'enforteixen, fent més fàcils en el futur, activitats com escriure o pintar.
  •  Donar suport a la independència del infant: Els infants necessiten creure en si mateixos i veure que poden fer de forma independent les activitats.
  • Desenvolupament de la creativitat: Tots tenim el dret d'expressar-nos lliurement. Al deixar que els infants s'expressin amb plastilina, els estas ajudant a veure que poden convertir els seus pensaments en accions.
  • Millora de les matemàtiques i la comunicació: Amb la plastilina es poden crear símbols, alfabets, el seu nom, etc.
  • És una activitat lúdica: El joc proporciona a qui el practica moments de diversió i esbarjo. 

Propostes d'activitats amb plastilina

TALLAR PLASTILINA: Fent un xurro amb la plastilina i deixant que els infants el tallin a trossets, estem ajudant a practicar amb la psicomotricitat fina hi ha aprendre a utilitzar les tissores.
sugaraunts

TEXTURES AMB PLASTILINA: A més de l'experiència sensorial, aquesta activitat desenvolupa la psicomotricitat fina. Busqueu diferents materials i joguines i deixeu que els infants marquin les empremtes dels objectes sobre la plastilina. Fins i tot es poden fer dibuixos fent repeticions de les empremtes.
learnwithplayathome

SERP DE PLASTILINA: Amb uns lluentons i uns ulls es pot fer una serp ben divertida.
thejennyevolution

MENJAR DE PLASTILINA: Amb plastilina i uns quants lluentons es poden fer menjars per a possar sobre aquestes estores amb dibuixos de plats (són imprimibles, clickeu sobre el peu de foto). Si forreu la estora amb forro de llibre durarà més.
picklebums

MONSTRES DE PLASTILINA: Fent ninots de plastilina no només es desenvolupa la psicomotricitat fina, si no que es practica el joc simbólic amb els petits personatges creats per els infants.
creativeconnectionsforkids

EXPRESSIONS DE PLASTILINA: La plastilina pot servir per dibuixar expressions facials o crear tots els elements de la cara (ulls, nas, boca, etc.). Amb aixó es treballa l'esquema corporal i les emocions.
planetoftheapels
+info

Comentaris