Translate

divendres, 26 de juny de 2015

Cuinar amb nens i nenes

Cuinar és una activitat en la que es treballa els hàbits, la lògica, les matemàtiques, la psicomotricitat fina i la paciència entre d'altres habilitats. Per això està molt bé deixar que nens i nenes entrin a la cuina. També és més fàcil que els infants provin nous aliments si els han preparat ells mateixos.

En aquest quadre s'explica el que podem deixar que facin els nens a l'hora de preparar plats segons la seva edat.
Traducció de thirtyhandmadedays

A continuació us proposso unes quantes receptes:

PIZZA D'ARANYES
recetin
Ingredients:

- Una massa fresca de pizza
- 100 gr de formatge mozzarella
- tomàquet fregit
- olives negres
- olives verdes
- Uns talls de peperoni, xoriço o llonganissa
- Un pebrot vermell

Preparació
Posem a preescalfar el forn a 180 graus.

Estirem sobre la taula de treball la massa de pizza fresca, i una vegada que la tenim estirada li posem una base de tomàquet fregit. Sobre ella, escampem la mozzarella ratllada.

Ara arriba el moment de decorar la nostra pizza amb els talls de xoriço o peperoni, i partim les olives negres a la meitat, per fer els caps de les nostres amigues les aranyes.

Les potes de les aranyes les farem amb tires de pebrot vermell. Un cop tenim la pizza decorada, la posem a coure al forn a 200 graus durant 15 minuts.


PALETS DE PA I FORMATGE
recetin
Ingredients:

- 250 gr de farina
- 1 cullerada de llevat en pols
- 1 culleradeta de sal
- 150 ml de llet
- 2 cullerades de mantega fosa
- formatge parmesà
- Salsa pesto


Preparació:
Barreja en un bol la farina amb el llevat i la sal. Afegeix la llet i barreja tot fins que formis una bola amb la massa. Pasta i forma un rectangle amb la massa que has preparat.

Un cop tinguis el rectangle, talla en unes 12-15 tires de pa que seran els nostres palets. Amb l'ajuda d'una brotxa de cuina, ves pintant cada un dels palets amb mantega, i col·loca'ls en una reixeta de forn amb paper per coure. Sobre cada palet, posa una mica de salsa de pesto casolana i el formatge parmesà ratllat.

S'enforna a 200 graus durant uns 15 minuts fins que estiguin dauradets i s'acompanya amb la teva salsa preferida.


BESCUIT DE NESQUIK
pequerecetas

Ingredients:
- 2 ous talla mitjana
- 80g sucre
- Una mica de sal
- 45g oli de gira-sol
- 1 iogurt grec
- 110g farina de blat
- 55 g Nesquik
- 1/2 sobre de llevat en pols
- Sucre glas per empolvorar

Preparació: 
Batem els ous juntament amb el sucre amb una batedora elèctrica o bé amb les varetes. Batem molt bé fins que la barreja es torni blanquinosa.

Afegim una mica de sal, oli de gira-sol i barregem bé (amb varetes manuals ara). Un cop ben barrejat, afegim el iogurt grec i seguim batent fins que estigui ben incorporat.

Afegim farina (la tamisem amb un colador, als petits els encanta tamisar), barregem bé i continuem tamisant el Nesquik. Barregem una miqueta més i finalment, afegim llevat. Acabem de barrejar tot fins aconseguir una massa suau i sense grumolls.

Preparem un motlle de 20cm untat amb una mica de mantega o margarina i farina per desmotllar bé el pa de pessic un cop fornejat.

Posem al forn durant 25 minuts a 180º amb calor amunt i avall (el forn ha d'estar preescalfat). Recordeu que el temps és aproximat ... Als 20 minuts, obriu amb cura el forn i comproveu amb un pal de broqueta la massa del pa de pessic: si el pal de broqueta surt net, el pa de pessic està llest.

Retirem el pa de pessic del forn i deixem refredar sobre una reixeta. Abans de servir decorem amb sucre glacé.



QUALLADA DE COLACAO
divinacocina
Ingredients: 
-Mig litre de llet sencera 
- Mig litre de nata líquida lleugera 
- 2 cullerades grans de sucre 
- 150 gr de colacao (o qualsevol cacau soluble que t'agradi) 
- 2 sobres de quallada

Barregem al foc tots els ingredients remenant bé perquè no quedin grumolls del colacao. Quan arrenqui el bull posem en motlles o pots de vidre i deixem refredar unes hores a la nevera. Si vols assegurar bé que no tingui grumolls pots passar per la batedora abans de portar als motlles.







POLOS DE FRUITA
divinacocina

Ingredients:
- 200 gr de fruita a la teva elecció
- 200 ml de suc de taronja, pinya, poma ... segons combini amb la fruita que triïs. Pots posar també una barreja de diversos sucs
- Sucre glas al gust (si la fruita no és molt dolç) o una culleradeta de mel (o ambdues coses)
- El suc de mitja llimona perquè la fruita mantingui un bonic color

Elaboració:
Pelem la fruita. La trossegem i la passem per la batedora fins que obtinguem un puré molt fi. Barregem la fruita amb el suc i anem provant la dolçor. Afegim la mel o el sucre glacé i tornem a passar per la batedora.

Posem la barreja en uns motlles de polo. Si no tens pots fer servir gotets de iogurt o de formatgets frescos dels petits. Posem unes fustes o palets xinesos dobles i tallats i deixem refredar al congelador almenys 3 o 4 hores fins que es congelin per complet.

Per desemmotllar pots posar sota l'aixeta d'aigua calenta un moment.
Pots fer més cremosos aquests polos afegint una mica de formatge crema, nata muntada o unes cullerades de iogurt natural o de sabors.


GALETES DE MANTEGA
culleres i forquilles

Ingredients:
- 300 grams de mantega
- 200 grams de sucre
- 2 ous
- 500 grams de farina
- Ratlladura de llimona

Preparació:
Barrejar la mantega (a temperatura ambient) amb el sucre.
Afegir els ous i la ratlladura de llimona i seguir remenant.
Afegir la farina i seguir batent, quan la meitat de la farina estigui incorporada, pastar a mà.
Deixar reposar la massa una hora a la nevera tapada amb un film transparent.
Preescalfar el forn a 180º.
Posar la massa entre dos trossos de plàstic de cuina transparent i amb l'ajuda d'un corró, formar una làmina de mig centímetre de gruix.
Tallar les galetes amb un talla pastes i col·locar amb cura en una safata de forn anti adherent.
S'enfornen en aproximadament 15-20 minuts, fins que es vegin daurades però encara una mica toves. A continuació deixar refredar en una reixeta.



BATUT DE GALETES OREO
petitchef
Ingredients:
- galetes Oreo
- gelat de xocolata
- nata muntada
- trossets de xocolata

Preparació:
Batre el gelat amb 4 galetes oreo, tornar a batre amb unes altres 4 però només una mica, deixar trossos, adornar amb nata muntada i trossets de xocolata.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser vols veure....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...