Translate

dijous, 30 de juliol del 2015

Màquines de sumar

Les sumes són de les primeres operacions aritmètiques que es fan. Si volem que els infants interioritzin aquesta operació i el seu funcionament, els hi podem presentar de manera molt visual amb una màquina de sumar.

Les màquines de sumar es poden fer amb materials reciclats i funcionen afegint objectes a través de dos tubs i que s'uneixen en una safata al final del recorregut.

Hi ha diferents variants i maneres de fabricar aquestes màquines, a continuació unes quantes idees:

- MÀQUINA AMB GOTS DE PAPER: Per a fer una màquina de sumar amb gots només cal retallar la base d'aquests i enganxar-los sobre un suport.

- MÀQUINA AMB TUBS DE PVC: Amb un tub de PVC el recorregut dels objectes a sumar ja està fet. Només cal enganxar el tub en algun suport estable i decorar la màquina.
hative
imageneseducativas
imageneseducativas
- MÀQUINA DE SUMAR I RESTAR: Aquesta màquina està feta amb una caixa de folis. Al afegir un quart forat s'ha convertit en una màquina que també resta.
Els infants afegeixen les dues xifres a sumar per dalt i treuen els objectes pel lateral si es vol restar.
pasapasdiaridunamestra

- MÀQUINA EN UNA CAPSA DE CARTRÓ: Al fer la màquina en una capsa petita, aquesta és més manejable per als infants. En aquest cas s'han utilitzat trossos de tub de paper de Wc per a indicar la xifra a sumar.
theimaginationtree 

- MÀQUINA SOBRE UNA PISSARRA: Al col·locar la màquina sobre una pissarra, ens permet escriure les xifres a sumar sobre aquestes. Els elements a sumar passen a través d'uns gots als quals s'ha foradat el fons, i van a caure en una safata.
sweetsoundsofkindergarten

- MÀQUINA INDIVIDUAL: Es pot fer una màquina individual utilitzant una capsa de formatge en porcions.
rekenspellen

- MÀQUINA AMB AMPOLLA DE REFRESC: Per a fer una màquina amb una ampolla de refresc cal retallar la base i dos forats als laterals.
educaratividades

2 comentaris: