Translate

dilluns, 22 de febrer del 2016

Fitxes de cares


Les fitxes de les cares ens poden servir per a treballar vocabulari de les parts del rostre, les emocions i noms dels membres de la família o de la classe.

thekavanaughreport

La podem presentar, per exemple, en forma de panera del tresor, on col·locarem fotos plastificades dins d'una cistella per a què els nens i nenes puguin tocar i mirar quant vulguin, o unides per una anella, per a mirar les cares com si formessin part d'un conte.
pinkoatmeal

Fer fitxes de rostres és molt fàcil:

1. Fer fotos de les persones que volem que surtin a les fitxes (millor si el fons de la foto és neutre, així els infants podran enfocar millor la mirada en el rostre).

2. Posar text al rostre. Amb un editor d'imatges tipus Paint o Photoshop posarem el nom de la persona que surt a la foto o de l'emoció que representa. També podem posar el nom un cop impresa la foto, posant una etiqueta sobre la foto amb el nom.

3. Imprimir la foto. Haurem d'imprimir totes les fotos amb la mateixa mida, ja sigui amb una impressora casolana o de forma professional.

4. Plastificar les fotos. Si volem que les fitxes durin més podem plastificar les fotos.

5. Buscar una manera per a què les fotos estiguin endreçades. Podem fer servir una caixa o unir-les amb una anella.

thekavanaughreport

Es poden fer diferents activitats amb aquestes fitxes: 

- Podem deixar als més petits jugar lliurement amb les fitxes, per a què es familiaritzin amb els diferents rostres (això pot ser molt útil quan hi ha familiars als quals no veiem gaire sovint). També podem ensenyar les fitxes mentre anomenem el nom de la persona que en surt.
thekavanaughreport

- Es pot preparar un llibre de rostres per a cada alumne amb les cares dels seus companys de classe. Si el donem uns dies abans de començar el curs els ajudarà a familiaritzar-se amb els seus companys i els noms d'aquests.

- També es pot treballar les parts del rostre. Només hem d'anar assenyalant les parts de la cara de les persones que surten a les fitxes, mentre diem el nom d'aquestes parts (boca, ulls, nas, etc.), després podem preguntar als infants.

- Al fer les fotos per a les fitxes, podem animar a les persones a mostrar diferents expressions. Un cop impreses ens serviran de material per a treballar el vocabulari de les emocions.

- Les fitxes ens poden fer de model per aprendre a escriure el nom dels membres de la família o dels companys de classe o per a llegir.

- Joc de memòria. Si imprimim dues fotos de la mateixa cara podem fer el nostre propi joc de memòria.


thekavanaughreport

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada