Buscar una cangur...

Ja sigui perquè heu decidit que el bebè es quedi a casa el primer any, perquè no heu trobat plaça a l'escola bressol, els avis viuen lluny o necesiteu algú que reculli els petits desprès de l'escola, va ver tenir una cangur de confiança que es quedi amb els vostres peques.


Com buscar possibles candidates


Per a trobar el telèfon de persones interesades en fer-se càrrec dels vostres fills el millor és preguntar a familiars i amics si conèixen a alguna persona que reuneixi les capacitats necessaries.
Si aixó falla i el infant va a l'escola, podeu preguntar allà mateix, a vegades les educadores i mestres tenen coneixement de cangurs d'altres infants o elles mateixes estan buscant una segona feina.
També podeu buscar en agències especialitzades o possar algun anunci en universitats o instituts on es cursi magisteri, educació infantil, pedagogia, etc.


Característiques que es busquen en la futura cangur

Les possibles caràcterístiques que et podrien interesar a l'hora de buscar a una persona de confiança, segons el llibre "Les 100 llistes per a pares i mares" són:


  • Paciència
  • Responsabilitat
  • Iniciativa
  • Actitud afectuosa
  • Higiene personal
  • Seguretat
  • Disponibilitat
  • És mare
  • Que sigui capaç d'entretenir-lo: jugar, explicar contes, etc.

Segons la pàgina web "Guía infantil" haurieu de tenir en compte que:


1 - Comença la recerca més aviat possible. Cal dedicar temps. Entrevisti personalment a cada una de les candidates a cangurs o cuidadores abans de prendre una decisió. L'ideal seria que fos recomanada per algun amic o conegut.

2 - No és convenient que la mainadera tingui una edat inferior als 18 anys. Seria massa jove per tal compromís. Si el teu bebè té menys de dos anys, és aconsellable que la seva cuidadora hagi estudiat puericultura o que tingui ja molta experiència amb els nadons.

3 - Puntualitat, bona higiene i responsabilitat són indispensables. Bon cor i bons costums, també.

4 - Que tingui iniciativa, i coneixement en desenvolupament del nen i en primers auxilis, és a dir, què estigui preparada quant a possibles problemes: febres, ennuegament, caigudes, etc. Planteja-li una situació imaginària d'emergència per veure com reaccionaria.

5 - És imprescindible que tingui experiències anteriors i bones referències personals i laborals. Convé que qui tingui cura del teu fill tingui coneixements demostrables en puericultura o educació infantil. Desconfiï de les aparences.

6 - Durant l'entrevista valori la iniciativa, la paciència, la vocació, maduresa i actituds. Una bona cuidadora sempre donarà prioritat als interessos ia les necessitats de l'infant.

7 - Tant els nadons com els nens han de formar part de l'entrevista perquè els pares puguin observar si hi ha complicitat afectiva en el contacte de la mainadera amb ells. Si és afectuosa i atenta amb ells.

8 - Parla sobre les seves pautes educatives. Les cangurs que són totes somriures i afalacs han de ser capaços també d'imposar autoritat a través dels límits.

9 - La relació entre mare i cangur ha de ser de cooperació i complicitat. Una cuidadora dominant, que vol fer les coses a la seva manera, no és gens aconsellable. Cal que hi hagi empatia entre la cangur i els pares, i els nens.

10 - Confiï en el seu sentit comú i intenti transmetre seguretat al nen a l'hora de deixar-ho a la cura d'una altra persona.

11 - Establiu un període d'adaptació o de prova de, almenys, 15 dies. Si és possible, passin junts algunes hores al principi.

12 - Els nens són el millor termòmetre per identificar si alguna cosa va malament amb el seu cangur. Quan el nen comença a plorar per tot, quan s'expressa amb gestos o amb paraules que no vol estar amb la seva cuidadora ... Moltes vegades es tracta d'una situació passatgera, d'adaptació, però si persisteix, s'ha d'intervenir, observar, i parlar amb la cangur.


Un cop tenim cangur

Un cop hem trobat a algú de confiança és important la comunicació entre els pares i la cangur. Com més clares siguin les indicacions donades més fàcil serà per a aquesta persona cuidar de l'infant tal i com voleu vosaltres.


  • Deixa clar els mètodes d'educació i normes que es segueixen a casa: les rutines a seguir, com són els possibles càstics, coses prohibides a l'infant, horaris, etc.
  • Informa si l'infant te alguna al·lèrgia.
  • Deixa un llistat de telèfons per si hi ha una emergència.
  • Explica a la cangur on podrà trobar les coses necessaries per a la seva feina: termòmetre, aliments i begudes, roba del infant, bolquers i tovalloletes, claus per si vol sortir a passaejar amb el nen/a, etc.
  • Si el cangur ha de cuidar de l'infant durant les hores de menjar indica-li que ha de menjar el nen/a i a quina hora.
  • Si heu pactat amb la cangur que porti al vostre fill en cotxe (anar a buscar-lo a l'escola, etc.) deixeu-li la cadireta de seguretat a punt. Pacteu també els gastos de gasolina.
  • Si la cangur ha d'anar a buscar a l'infant a l'escola, aviseu a la mestra. Normalment haureu de deixar una fotocòpia del DNI de la cangur per a que les educadores puguin identificar-la.
  • Pagueu al cangur al finalitzar el dia o a finals de setmana. Penseu que vosaltres també voleu cobrar desprès de treballar, no cuida el vostre fill per hobby, és una feina i s'ha de pagar com a tal.


Comentaris